Skip links

Levenslange garantie

Therapeutisch effect

Goed voor je gezondheid

Uniek stralingsbereik

Therapeutisch effect op je lichaam

Een infraroodcabine kopen doe je met kennis van zake

Een infraroodcabine kopen doe je met kennis van zake

Op zoek naar meer informatie om eventueel een infraroodcabine te kopen? In dit artikel kijken we naar:

Twee personen infraroodcabine kopen
Drie personen infraroodcabine kopen
professionele Infraroodcabine voor één persoon kopen

Hierboven zie je drie verschillende infraroodcabines maar er zijn honderden verschillende infraroodcabines. Wat maakt de ene infraroodcabine beter dan de andere? Aan de hand van verschillende vragen ontdek je wat voor jou belangrijk is bij het kopen van je infraroodcabine.

"Meer energie? Minder stress?"

"Meer energie? Minder stress?"

Waarom zou je een infraroodcabine willen kopen?

Last van spierpijn?

De infraroodcabine is de laatste jaren enorm populair geworden dankzij het bewezen gezondheidseffect. Mensen met verschillende lichamelijke klachten zoals stijve spieren, gewrichtspijn, fibromyalgie, artritis zijn lovend over infrarood omdat het hun pijn verzacht.

Mensen die willen afvallen, sporters die sneller willen recupereren na hun prestaties en mensen die meer afvalstoffen willen verliezen, gebruiken hiervoor vaak een infraroodcabine.

Wat is de reden dat je de aankoop van een cabine overweegt?

Infraroodstraling

Is dit voor het verzachten van pijn, een betere gezondheid of puur ter ontspanning? Het antwoord op deze vraag is belangrijk voor het volgende hoofdstuk, infraroodstraling.

De specifieke infraroodstraling in je infraroodcabine

Elke infraroodcabine ziet er anders uit maar het echte verschil zit in de straling die de infraroodcabine gebruikt. Zo zijn er drie verschillende soorten infraroodstraling: korte infraroodstralen, lange infraroodstralen en full spectrum infraroodstralen.

"Full spectrum infraroodstraling heeft een therapeutisch effect."

Elke soort infraroodstraling heeft andere voordelen.

Korte golf infraroodstralen

Infraroodcabine voor dokters

De korte golfstralen dragen het meeste energie en dringen tot diep in je lichaam. Doordat deze zo krachtig zijn en tot wel 5mm in je lichaam dringen zorgen ze voor onmiddellijke pijnverlichting en een therapeutisch effect.

Deze infraroodstraling wordt niet gebruikt in de particuliere infraroodcabines, enkel bij dokters en kinesisten vind je dit soort infraroodstraling. Dit wil niet zeggen dat geen enkele infraroodcabine een therapeutisch effect heeft, integendeel.

Full spectrum infraroodstraling

Infraroodcabine met therapeutisch effect

De full spectrum infraroodstraling combineert het beste van de verschillende soorten infraroodstraling, lange-, midden en korte infraroodstraling.

Dit soort infraroodcabine maakt voor 20% gebruik van korte golf infraroodstraling, 60% van de midden golf infraroodstraling en 20% van de lange golf infraroodstraling.

De full spectrum infraroodcabine is dus het meest geschikt voor mensen die op zoek zijn naar het therapeutische effect voor hun spieren en gewrichten. Doordat deze infraroodstraling zo krachtig is, moet je wel opletten met de duur van je sessies.

Deze infraroodstraling is niet geschikt om uren in door te brengen. 15 – 20 minuten per sessie zorgt voor een optimaal resultaat zonder schade aan je lichaam.

Lange golf infraroodstraling

Ideaal voor te relaxen

Ben je niet op zoek naar het therapeutisch effect van een infraroodcabine? Je wilt vooral ontspannen en lang in je cabine kunnen zitten? Dan zijn de cabines met lange golf infraroodstraling ideaal voor jou.

Met deze infraroodstraling kan je geen schade veroorzaken aan je lichaam omdat deze stralen niet in je lichaam indringen. In deze infraroodcabine kan je dus uren blijven zitten zonder enig risico. Maar het heilzaam effect voor je spieren en gewrichten is ook minder.

Heeft dit meer duidelijkheid gegeven over jouw ideale infraroodstraling? Naast de infraroodstraling is het hout waarin de cabine is gemaakt ook enorm belangrijk.

"De Canadese rode cedar door van nature bacteriën en schimmels."

Verschillende houtsoorten

Canadese Rode cedar

Hout is hout, toch? Bij een infraroodcabine is het gebruikte hout een zeer belangrijk aspect om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Niet elke houtsoort is even goed.

De favoriet onder de houtsoorten is de Canadese rode cedar. Deze houtsoort steekt er op het vlak van kwaliteit met kop en schouders bovenuit. Hoe kan dit?

Een groot voordeel van de Candades rode cedar in je infraroodcabine is dat hij van nature schimmel en bacteriën dood. Zo kunnen deze nooit in je infraroodcabine nestelen. Daarnaast is de geur een grote troef, de aromatische geur. Doordat deze zo aangenaam ruikt, kan je hem eenvoudig in je kamer, badkamer of ergens anders in je huis plaatsen.

De holle celstructuur in het hout zorgt ervoor dat het de infraroodstraling weerkaatst in plaats van absorbeert. Het voordeel? Meer infraroodstraling voor jou!

Het laatste belangrijke punt van de Canadese rode cedar is dat het niet buigt of barst bij hoge temperaturen. Goedkopere infraroodcabines die gebruik maken van andere houtsoorten kunnen makkelijker vervormen of buigen onder vochtige omstandigheden.

Helaas hebben deze voordelen ook een prijs. De Canadese rode cedar is duurder dan de meeste andere houtsoorten zoals Hemlock, white ceder of andere soorten. hout. Meer over het hout lezen? Klik hier.

De prijzen van een infraroodcabine

Goedkoop is duurkoop

Naast de voordelen van een infraroodcabine, de keuze van de juiste infraroodstraling, en het gebruik van de andere materialen is de prijs natuurlijk ook een belangrijke factor. Er zijn infraroodcabines in verschillende prijscategorieën, beginnend vanaf 800 euro, gaande tot 10.000 euro.

Wat is een verschil?

Herstellingen

De aankoop van een infraroodcabine is een grote investering. Gelukkig is hij voor het leven als je een kwalitatief exemplaar koopt. Weet je wat een veelgemaakte fout is bij de aankoop van een infraroodcabine? De goedkoopste optie nemen en dan om de paar jaar de infraroodstralers te moeten vervangen. Zo wordt de goedkope cabine al snel een dure cabine.

Het doel dat je nastreeft heeft een impact op de prijs.

Warmte of therapeutisch effect?

Een cabine zonder therapeutisch effect die enkel zorgt voor warmte is natuurlijk een stuk goedkoper. Zo kan je al een warmtecabines kopen vanaf 800 euro. Dit is een mooie aankoop als je geen pijnverzachtend effect wil en bereid bent om de materialen regelmatig te vervangen.

Wanneer je op zoek bent naar een full spectrum infraroodcabine voor zijn therapeutisch effect dan kom je uit bij kwalitatievere merken die een stuk duurder zijn.

"Goedkoop is duurkoop"

Garantie op je infraroodcabine

Levenslange garantie

Niet enkel het gebruikte materiaal van de infraroodcabine heeft effect op de prijs. Wanneer je een belangrijke investering doet voor een betere gezondheid dan is het ook de bedoeling dat die jaren meegaat. Houd dus ook rekening met de verschillende garantieperiodes van de aanbieders.

Sommige verdelers geven twee jaar, andere tien jaar en enkele zelfs een levenslange garantie. Bij Health Mate heb je zo’n levenslange garantie. Zo hoef je nooit te stressen over noodzakelijke herstellingen en de kosten die dit met zich meebrengt.

Lees meer Bekijk het aanbod

Download de Health Mate brochure

De Health Mate brochure staat boordevol handige informatie. Welke houtsoorten & stralingselementen zijn het meest geschikt? Welke golflengte heeft het meeste impact op mijn gezondheid? Ontdek het allemaal in de brochure.