Skip links

Full spectrum infrarood sauna kopen; medische infraroodcabine of warmtecabine?

Full spectrum infrarood sauna kopen; medische infraroodcabine of warmtecabine?

Dat lang niet alle infraroodstraling een positief effect en een therapeutische pijn verlichtende werking heeft op ons lichaam, wisten we al langer. De reden? De golflengte van de gebruikte stralingselementen. Zo zijn full spectrum infrarood stralers, of door ons ook wel warmtestralers genoemd, geen therapeutische stralers.

Dat is zo omdat deze stralingselementen zich niet op de juiste golflengte bevinden. Ze hebben het doel je op te warmen, zoals een warm bad of een kersenpitkussen in de nek. Een langdurig pijn verlichtend effect zal je er nooit mee bekomen. Net zoals alle andere voordelen die verbonden zijn aan een therapeutische infraroodcabine, zoals die van Health Mate®, vallen hier weg.

"Zo zijn full spectrum infrarood stralers, of door ons ook wel warmtestralers genoemd, geen therapeutische stralers."

"Zo zijn full spectrum infrarood stralers, of door ons ook wel warmtestralers genoemd, geen therapeutische stralers."

Full spectrum infrarood sauna kopen?

Graag tonen we je het verschil!

Onze Economy reeks zijn infraroodcabines uitgerust met full spectrum infrarood stralers. Kopen kan, maar gebeurt nauwelijks tot niet. We gebruiken ze om het verschil aan te tonen aan klanten die onze winkels bezoeken. Eens je de warmte van een therapeutische infraroodcabine op je lichaam hebt gevoeld wil je geen ander meer.

Hoe komt het dat full spectrum infrarood stralers geen therapeutisch effect hebben op mijn lichaam?

Kijk naar de golflengte!

Dat leggen we je graag uit op basis van bovenstaande foto. Die foto is een studie gedaan door het ‘US national center for biotechnology’. Wat er op die tekening getekend/geschreven staat is onderzocht door een Amerikaans gezondheidscentrum.

De infraroodstralen van een therapeutische infraroodcabine hebben een heel specifieke golflengte. Die therapeutische golflengte moet zich tussen de 5.600 en de 10.000 nanometer begeven. Alles wat onder de 5.600 nanometer ligt, werkt uitsluitend als oppervlakte warming. Exact wat we bedoelen met het gebruik van full spectrum stralers. Op de tekening ziet u:

Korte golfstralen (IR-A)

Middellange golfstralen (IR-B)

En lange golfstralen (IR-C)

Wanneer u goed kijkt ziet u dat alleen lange golf straling (IR-C) aan die therapeutische 5.600 nanometers reikt. Maar let op, lang niet alle infraroodcabines met lange golf straling (IR-C) zijn therapeutisch. U ziet dat de lange golf straling (IR-C) al start bij 3.000 nanometer en dat is lang niet voldoende. Waar de rode driehoek zijdelings is neer geplaatst, daartussen en enkel daartussen zijn infraroodgolven therapeutisch. 

"Laat je niet misleiden, een therapeutische infraroodcabine is er niet alleen voor mensen met pijn."

"Laat je niet misleiden, een therapeutische infraroodcabine is er niet alleen voor mensen met pijn."

Niet-medische infraroodstralen

Dat zien we aan de golflengte

Bij goedkopere cabines, en dus ook bij full spectrum stralers, maakt men gebruik van niet-therapeutische stralingselementen. Deze bevinden zich, zoals u zelf op de tekening kan zien, onder de 5.600 nanometer. Als u goed op de tekening kijkt ziet u dat full spectrum stralers zich rond de 2.300 nanometer begeven, wat lang niet hoog genoeg is. Bij een stralingsbereik van 2.300 nanometer behalen we geen therapeutisch, maar een oppervlakkig effect.

Full spectrum infrarood sauna kopen? Wat zijn de effecten op mijn lichaam?

We sommen ze voor je op

De golflengte van de infraroodcabine benadert niet de golflengte van je lichaam

Bloedcirculatie wordt enkel plaatselijk gestimuleerd

Versnelde huidveroudering

De te behandelen zone moet rechtstreeks bestraald worden, wat hier niet gebeurd

Diffuseert niet in het lichaam (brengt zijn energie over op vaste materialen zoals het vet- en spierweefsel dat wordt bestraald)

Wordt afgeraden bij ouderen, kinderen en jonge kinderen, obesen en personen met chronische medische klachten

Is net zoals bij de klassieke sauna belastend voor het hart

Ik heb geen pijn, dus is zo’n warmtecabine is dan goed genoeg?

Neen, een therapeutische infraroodcabine is er voor iedereen

Neen, helemaal niet, maar we snappen de redenering. Je zou denken; ‘een langdurig pijn verlichtend effect?’ ik heb helemaal nergens last van dus voor mij is zo’n full spectrum infrarood sauna goed genoeg. Maar laat je niet misleiden, een therapeutische infraroodcabine is er niet alleen voor mensen met pijn. Sporters bijvoorbeeld maken er veelvuldig gebruik van om hun prestaties te boosten.

En mensen die graag gezond leven, afvalstoffen efficiënt willen verbranden en zo hun afweersysteem een boost willen geven, hebben baat bij een therapeutische infraroodcabine.

Eens écht ontspannen!

Hoe zit dat juist?

Daarbovenop is een therapeutische infraroodcabine dé manier om eens echt te ontspannen. Jouw therapeutische infraroodsauna zorgt ervoor dat je lichaam snel uit stress-modus geraakt. De straling dringt door tot diep in je lichaam, geeft je cellen zuurstof en ontspant je spieren. Bovendien ondersteunt het je hart.

Kortom: een therapeutische infraroodcabine is heilzaam voor ieders gezondheid! En dat in tegenstelling tot een niet-therapeutische cabine of meer specifiek; een infrarood sauna met full spectrum stralers want die leveren géén langdurige gezondheidsvoordelen op.

Meer weten over Health Mate?

Lees meer Bekijk het aanbod

Download de Health Mate brochure

De Health Mate brochure staat boordevol handige informatie. Welke houtsoorten & stralingselementen zijn het meest geschikt? Welke golflengte heeft het meeste impact op mijn gezondheid? Ontdek het allemaal in de brochure.