Skip links

Levenslange garantie

Therapeutisch effect

Goed voor je gezondheid

Uniek stralingsbereik

Therapeutisch effect op je lichaam

Gewicht verliezen met de hulp van een Health Mate® infraroodcabine

Zorgt een Health Mate® infraroodcabine voor gewichtsverlies? Ja, zeker! Wanneer je in onze infraroodcabine zit, verbrand je tot 2.400 calorieën op een half uur. Met Health Mate® kan je dus op een gezonde en gemakkelijke manier gewicht verliezen. 

Brochure Aanvragen

Je lichaam warmt op

Je begint te zweten

Vocht en afvalstoffen worden afgevoerd

Je hartslag versnelt

Calorieën worden verbrand

Je verliest gewicht

Hoe verlies je gewicht met een Health Mate® infraroodcabine?

KILO’S KWIJT ZONDER INSPANNING!

Tijdens een sessie in je Health Mate® infraroodsauna warmt je lichaam van binnenuit op.

Omdat je lichaam die warmte probeert af te drijven, begin je te zweten. Je verliest warmte, vocht en afvalstoffen. Maar ook, en dat is het leuke, calorieën. Want warmte afvoeren, kost energie. Daarom versnelt je hartslag, net zoals bij het sporten.

Met dit verschil: je zit lekker comfortabel een boek te lezen in plaats op de loopband te zweten.
Je verbrandt dus calorieën, zonder moeite te doen.

"Een Health Mate® infraroodsessie van 20 minuten staat gelijk aan een half uurtje sporten."

Hoeveel calorieën verlies je met een Health Mate® infraroodcabine

Verbrand je in één sessie?

The Journal of American Medical Association (JAMA) maakte een interessante rekensom.

Zweten is hitte afvoeren, en dat kost ons lichaam energie. Voor het produceren van een gram zweet heeft ons lichaam 0,586 kcal nodig. En het zijn deze calorieën (eventueel onder de vorm van lichaamsvet) die we willen verliezen.

In een gewone Finse sauna verbruik je tijdens een sessie van een half uurtje bijna 400 kcal, wat overeenkomt met 3 tot 4 km lopen.
Als je een goeie conditie hebt, kan dat zelfs oplopen tot 600 à 800 kcal.

Aangezien je in een Health Mate® infraroodsauna twee tot drie keer harder zweet, zijn de gevolgen voor het verhoogde calorieverbruik indrukwekkend.

Bij een infraroodsauna-sessie van een half uur in onze cabine verbrand je tussen de 900 en 2.400 calorieën. Ideaal dus om op een gezonde manier gewicht te verliezen.

Finse Sauna
800
800
Aantal calorieën
Infraroodcabine
2.400
2.400
Aantal calorieën

Health Mate® Infraroodcabine = afvalstoffen afvoeren

ANDERS VERMAGER JE Niet

Je verbrandt niet alleen calorieën in je infraroodsauna. Een Health Mate zorgt er ook voor dat je afvalstoffen afvoert die zich opgehoopt hebben in je lichaamscellen. (Detoxen noemen we dat.)
En die afvalstoffen kunnen wel eens dé reden zijn waarom vrouwen en mannen, ondanks verwoede pogingen, geen gewicht verliezen.

Haylie Pomroy over haar infraroodcabine

Nutrition consultant

New York Times-bestsellerauteur en afslankgoeroe Haylie Pomroy noemde in haar meeste recente boek ‘Burn’ een infraroodsauna een ‘echte succesboost’. Pomroy heeft vier afslankcentra in de Verenigde Staten en begeleidde o.a. Jennifer Lopez en Reese Witherspoon in hun strijd tegen de overtollige kilo’s.

Pomroy stelt vast dat veel vrouwen, ondanks hun inspanningen, toch geen gewicht verliezen. Oorzaken daarvan zijn volgens haar meestal ontstekingsreacties, spijsverteringsproblemen en/of een verstoorde hormoonspiegel.

Om die ontstekingsreacties aan te pakken, stelt Pomroy een driedaags programma voor waarbij je 1,5 kg verliest. In die drie dagen focust ze op je nieren, lymfestelsel en blaas. En op ontgifting en het weer op peil brengen van je vochtniveau. Tijdens dit programma is een infraroodsauna dus een echte succesboost, omdat het voor extra verbranding zorgt, zegt Haylie.

Lees meer Bekijk het aanbod

Download de Health Mate brochure

De Health Mate brochure staat boordevol handige informatie. Welke houtsoorten & stralingselementen zijn het meest geschikt? Welke golflengte heeft het meeste impact op mijn gezondheid? Ontdek het allemaal in de brochure.