Skip links

Levenslange garantie

Therapeutisch effect

Goed voor je gezondheid

Uniek stralingsbereik

Therapeutisch effect op je lichaam

HEALTH MATE® Er is geen goedkoper alternatief

HEALTH MATE® Er is geen goedkoper alternatief

Supersauna.be schrijft dat hun infraroodcabines van het merk Infraplus een goedkoper alternatief zijn voor Health Mate infraroodsauna’s, en doet dat op basis van technieken en informatie die de consument misleidt. Vandaar dat wij ons beroepen op een recht van antwoord.

"Niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam."

"Niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam."

De techniek van supersauna.be

Health Mate-zoekers via internet wegkapen

Sinds enkele jaren maakt supersauna.be misbruik van de geregistreerde merknaam Health Mate® om mensen die geïnteresseerd zijn in een Health Mate infraroodsauna af te leiden naar hun eigen website.

De informatie van supersauna.be

pertinent onjuist

Op de website van supersauna.be krijgen bezoekers vervolgens een aantal feitelijke onwaarheden te lezen die hen moeten overtuigen om géén Health Mate te kopen, maar wel een sauna van het merk Infraplus op supersauna.be. Ze beweren een veel goedkoper alternatief te zijn voor Health Mate.

Een alternatief betekent ‘een andere keuzemogelijkheid die evenwaardig is’. Met andere woorden: je krijgt voor minder geld dezelfde kwaliteit. Maar een alternatief voor Health Mate® bestaat niet.

"Je kunt geen appelen met peren vergelijken."

Waar heeft elke consument recht op?

Eerlijke informatie

Elke consument heeft de keuze tussen een Health Mate infraroodsauna of een saunacabine van supersauna.be. En die keuze heeft te maken met wat je verlangt van je sauna, en wat je ervoor wil betalen.

Natuurlijk is een Health Mate duurder dan een Infraplus. Maar je moet beide opties juist vergelijken, wat wil je krijgen?

Thermische infraroodstraling of convectieverwarming?
Deep level warming of huidoppervlakte opwarming?

Volledige bloedsomloop stimulans of enkel plaatselijk op de rug?
Weldadige aangename warmte of drukkende hitte?

Bijna-nul-elektromagnetische infrarood elementen of stralers met elektrosmog?
Levenslange garantie of twee jaar garantie?
Uitstekende dienst na verkoop met service aan huis of moeilijk te bereiken klantendienst?

De infraroodcabine van Health Mate

Pure kwantumfysica

Het principe van Health Mate® werkt op basis van kwantumfysica. Dit is overdracht van energie waardoor in onze huid op microscopisch niveau trillingen ontstaan die warmte opwekken.

Dit betekent dat ons lichaam zélf warmte gaat maken op basis van resonantie. NASA omschrijft deze vorm van infraroodstraling als thermische straling.

De Health Mate® Tecoloy infraroodstralers ontwikkelen de hoogste constante stralingsdensiteit en dit op een gemiddelde frequentie van 6.340 nm. Dit is ook de enige manier waardoor ons lichaam tot in de kern aangenaam wordt opgewarmd, zelfs bij lage omgevingstemperatuur.

Conclusie: noch wetenschappelijk noch gevoelsmatig kan een Health Mate infraroodsauna als evenwaardig alternatief voorgesteld worden voor hete lucht wellnessinfraroodstralers die supersauna.be aanbiedt.

"De stralingselementen van Supersauna zijn compleet anders dan die van Health Mate"

Waar heeft de consument recht op?

Eerlijke informatie

Elke consument heeft de keuze tussen een Health Mate infraroodsauna of een saunacabine van supersauna.be. En die keuze heeft te maken met wat je verlangt van je sauna, en wat je ervoor wil betalen.

Natuurlijk is een Health Mate duurder dan een Infraplus. Maar je moet beide opties juist vergelijken, wat wil je krijgen?

  • Thermische infraroodstraling of convectieverwarming?
  • Deep level warming of huidoppervlakte opwarming?
  • Volledige bloedsomloop stimulans of enkel plaatselijk op de rug?
  • Weldadige aangename warmte of drukkende hitte?
  • Bijna-nul-elektromagnetische infrarood elementen of stralers met elektrosmog?
  • Levenslange garantie of twee jaar garantie?
  • Uitstekende dienst na verkoop met service aan huis of moeilijk te bereiken klantendienst?

Laat je niet misleiden door Supersauna

Ga voor kwaliteit

Wij vinden dat élke consument het recht heeft om juiste informatie te krijgen en zo een doordachte keuze te maken.
Wij hebben via juridische weg geprobeerd om de misleidende informatie en de techniek om Health Mate-geïnteresseerde bezoekers weg te kapen, te stoppen.

Maar in België is het een trage, erg dure procedure om een Nederlands bedrijf met een zeer complexe, bijna ‘onvatbare’ constructie ter verantwoording te roepen.

"Kies voor een therapeutisch effect in plaats van een warmte cabine"

Kies je voor Health Mate®?

dan blijf je altijd een stapje voorop

Al tienduizenden mensen kozen voor Health Mate. Ze verzekerden zich zo van heilzame infraroodstralingstherapie en van kwalitatieve en duurzame materialen, ontwikkeld uit milieuvriendelijke bouwstoffen.

Bovendien is de techniek van Health Mate onevenaarbaar. Met een schroef in je schouder, een plaatje in de rug, een prothese of een pacemaker mag je niet in een klassieke Finse saua of in een infrarood-warmtecabine met kortegolf- en middengolf infraroodstralers.

Hitte penetreert de huid, waardoor deze osteosynthesematerialen in je lichaam ook opwarmen, en dat kan pijnlijk of schadelijk kan zijn. De Health Mate®Tecoloy infraroodstralers hebben er echter GEEN e¬ffect op, waardoor iedereen met dergelijke materiaal in het lichaam wel in een een Health Mate® infraroodsauna kan.

Ook tablets en smartphones kunnen er mee in. De Health Mate®infraroodstralen hebben geen schadelijk e¬ffect op deze apparatuur.

Meer weten over Health Mate?

Lees meer Bekijk het aanbod

Download de Health Mate brochure

De Health Mate brochure staat boordevol handige informatie. Welke houtsoorten & stralingselementen zijn het meest geschikt? Welke golflengte heeft het meeste impact op mijn gezondheid? Ontdek het allemaal in de brochure.