Bij vragen of advies bel naar het algemene nummer: 03 295 50 25 of uw verkooppunt in de buurt. 

Het verschil tussen een
Health Mate® infraroodcabine en een ander merk

Er zijn veel verschillende infraroodcabines op de markt, vaak ook goedkopere dan die van Health Mate®. Laat je niet misleiden, niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam. Health Mate® is reeds 42 jaar marktleider en voor zovelen onmisbaar geworden. We gebruiken de beste materialen en technieken waardoor we als enige fabrikant op de markt levenslange garantie bieden.

“Niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam.”

Nick Nuyens

“Mijn lichaam zag tijdens trainingen enorm af. In mijn zoektocht naar een manier om het herstel van mijn spieren te optimaliseren, kwam ik terecht bij de infraroodsauna’s van Health Mate.”

“Ik ondervond dat ik sneller recupereerde waardoor ik de trainingsintensiteit nog kon opvoeren. Fysieke en mentale vermoeidheid verdwenen in mijn infraroodsauna.” “Health Mate levert topkwaliteit en topservice. Bovendien garanderen ze een levenslange garantie. Dat is dus zorgeloos genieten!”

Therapeutische golven

De infraroodgolven van Health Mate® zijn therapeutisch. Waarom al onze cabines, buiten de Economy reeks, een therapeutische werking hebben leggen we uit aan de hand van onderstaande foto.

Therapeutische effect

Het belangrijkste is dat de infraroodstralen van jouw infraroodcabine een heel specifieke golflengte hebben. Die golflengte moet zich tussen de 5.600 en de 10.000 nanometer bevinden om een therapeutisch effect te bekomen. Alles wat onder de 5.600 nanometer ligt, werkt uitsluitend als oppervlakte warming.

Wanneer u goed kijkt ziet u dat alleen lange golf straling (IR-C) aan die 5.600 nanometers reikt. Maar let op, lang niet alle infraroodcabines met lange golf straling (IR-C) zijn therapeutisch. U ziet dat de lange golf straling (IR-C) al start bij 3.000 nanometer en dat is lang niet voldoende. Waar de rode driehoek zijdelings is neer geplaatst, daartussen en enkel daartussen zijn infraroodgolven therapeutisch. Onze Tecoloy® stralingselementen bevinden zich op 6.340 nanometer. Dit valt, zoals te zien op de tekening, binnen het therapeutisch spectrum. Een golflengte die als het ware gemaakt is voor het menselijke lichaam.

Download de brochure
van Health Mate®

De Health Mate brochure staat boordevol handige
informatie over infraroodcabines.

De Health Mate brochure staat boordevol handige informatie over infraroodcabines.

Alleen Health Mate® gebruikt infraroodstralen die op 6.340 nanometer

De Health Mate brochure staat boordevol handige microscopisch kleine watermoleculen in beweging brengen, waardoor warmte ontstaat. Het lichaam zorgt er zelf voor dat deze warmte diep in het lichaam wordt gestuurd, waardoor het sneller, efficiënter, beter én vooral veiliger opwarmt. De goedkopere versies, alsook onze Economy cabines, werken met minderwaardige stralingselementen die géén langdurige gezondheidsvoordelen opleveren. De warmte doet wel deugd, maar het effect is hetzelfde als het nemen van een warm bad of het opwarmen van een kersenpitkussen. Aangenaam, maar geen langdurig, pijnverlichtend effect.

Wat is het resultaat van deze
therapeutische infraroodstralen

Marc Herremans

Marc ‘Ironman’ Herremans voorstellen, hoeft wellicht niet meer.

Hij werd 2-voudig Belgisch kampioen olympische afstand triathlon, 4de in de Ironman van Australië, 6de in de Ironman van Hawaï en werd in 2002 door de Belgische sportpers uitgeroepen tot sportpersoonlijkheid van het jaar.

Door een fietsongeval raakte hij verlamd, maar dat gaf hem tegelijk de drive om door te zetten.

Marc bleef trainen en won in 2006 de Ironman van Hawaï in de handcycle-divisie. Marc: “Door mijn verlamming heb ik vaak last van mijn rug en heb ik veel spierspasmen en spierpijn. Zonder mijn infraroodsauna van Health Mate® zou ik wellicht pijnstillers nodig hebben en veel meer kine, maar dat hoeft nu niet.

Mijn dagelijkse infraroodsessie houdt mijn spieren soepel en laat me toe mijn training op te drijven. Vooral in de aanloop naar een wedstrijd is mijn Health Mate® infraroodsauna onmisbaar. Het is mijn natuurlijke pijnstiller!”

Het verschil zit ‘m ook in de houtsoort
die we gebruiken

De Health Mate® infraroodsauna’s zijn gemaakt uit 1ste keus Canadese rode ceder, die heeft een holle celstructuur welke de infraroodstraling weerkaatst. Elke andere houtsoort absorbeert de straling waardoor u niet het gewenste resultaat kan bekomen. Ceder leeft, rot of schimmelt niet en verspreidt een heerlijke aromatische geur.

De infraroodstraling
van goedkopere cabines

Bij goedkopere cabines maakt men gebruik van niet-therapeutische stralingselementen. Deze bevinden zich, zoals u zelf op de tekening kan zien, onder de 5.600 nanometer. Stralingselementen zoals full spectrum begeven zich rond de 2.300 nanometer wat lang niet hoog genoeg is.

Ook de rest van de mogelijk gebruikte stralingselementen staan op bovenstaande foto aangeduid. Zo zie je dat carbonstralers aan 4.000 nanometer komen en magnesiumoxide stralers zich juist boven de 1.400 nanometer bevinden.

Download de brochure
van Health Mate®

De Health Mate brochure staat boordevol handige
informatie over infraroodcabines.

De Health Mate brochure staat boordevol handige informatie over infraroodcabines.

Download de Health Mate brochure

De Health Mate brochure staat boordevol handige informatie. Welke houtsoorten & stralingselementen zijn het meest geschikt? Welke golflengte heeft het meeste impact op mijn gezondheid? Ontdek het allemaal in de brochure.