fbpx

Skip links

Infraroodstraling is goed voor je hart

Infraroodstraling is goed voor je hart

Vraag je je af waarom een infraroodsauna zo gezond kan zijn voor je hart? En hoe het mogelijk is dat slechts 20 minuten in een Health Mate infraroodcabine zo’n positief effect kan hebben?

Op deze pagina leggen wij je uit waarom een infraroodsessie goed is voor je hart. En of een infraroodcabine dezelfde gezondheidsresultaten biedt als een cardiovasculaire training. En of het ene het andere vervangt. 

"It appears that a sauna a day keeps both the heart attack and the doctor away."

Infraroodstraling is goed voor je hart

We leggen het uit!

Fietsen, wandelen of zwemmen. Een half uur per dag bewegen is goed voor je gezondheid.
Maar niet iedereen kan zomaar een paar kilometer lopen.
Rolstoelpatiënten of mensen met hartproblemen bijvoorbeeld, moeten andere manieren vinden om hun lichamelijke conditie te behouden.
Uit onderzoek bleek dat regelmatig een infraroodsessie in een Health Mate infraroodsauna een goed alternatief is voor cardiovasculaire training.

In een recent onderzoek noemde de Amerikaanse cardioloog Joel Kahn de infraroodsauna een van de belangrijkste manieren om hart- en vaatziekten te voorkomen.
“Het lijkt erop dat een sauna per dag zowel de hartaanval als de arts weghoudt,” zei hij.

Zo werkt het! 

heilzame hartstress

Doordat de warmte met een frequentie van 6.340 nanometer op je lichaam wordt overgebracht, ontstaat er diep in je spierweefsel en organen een opwarmend effect.

Je lichaam reageert op dat diepe, opwarmende effect door het volume van het hart en de hartslag te verhogen. Dit komt omdat de hypothalamus gestimuleerd wordt.
Deze ‘heilzame hartstress’ heeft dezelfde effecten als cardiovasculaire training.

"Mensen met hartproblemen kunnen veilig werken aan hun conditie in hun infraroodsauna."

NASA gebruikt ook infraroodcabines

Geen raket, maar een infraroodcabine

Uitgebreid onderzoek uitgevoerd bij de NASA in de vroege jaren tachtig toonde het volgende aan. Infraroodstraling stimuleert de cardiovasculaire functie van het hart en de bloedvaten.
Dit maakte infrarood tot de ideale manier om de cardiovasculaire conditie van Amerikaanse astronauten tijdens hun lange ruimtevluchten te behouden.

Ook enkele medische studies lezen?

Lees meer Bekijk het aanbod