top of page
2023_10_Test-je-warm_Homepage banner4.jpg

Waarom
kiezen voor
een Health Mate® infraroodcabine?

Nu het buiten opnieuw wat kouder en donkerder wordt, maken we het binnen graag warm en gezellig.

Investeer nu in een Health Mate infraroodcabine en verminder stress en vermoeidheid op een natuurlijke manier. Een Health Mate infraroodcabine werkt als een natuurlijke pijnstiller. Gebruik je een Health Mate regelmatig (2-3* per week), dan verlicht of elimineer je ouderdomskwaaltjes en  spier- en gewrichtspijn.

therapeutisch.png

Therapeutische 

sauna

tecoloy.png

Gepatenteerde

Tecoloy

straling.png

Laag

elektromagnetisch
veld

garantie.png

Levenslange
garantie

prijs.png

All-in
prijs

energie.png

Zeer laag
energieverbruik

Het effect van infrarood op je gezondheid en spieren

De stralingselementen in een Health Mate infraroodsauna zetten de moleculen in ons lichaam in beweging, dat wekt warmte op binnenin ons lichaam. Deze warmte speelt een cruciale rol bij het ontspannen van (gespannen) spieren en het verhogen van hun flexibiliteit. Daarbovenop wordt door de stimulatie van de bloedsomloop de doorbloeding van de spieren verbeterd. Tegelijkertijd bevordert de infraroodstraling de aanmaak van endorfine in ons lichaam. Dit verklaart waarom mensen met spierpijn die regelmatig (2 à 3 keer per week) gebruikmaken van een Health Mate-infraroodsauna aanzienlijk minder last hebben.

 

Tot op de dag van vandaag zijn er geen schadelijke nadelen gerapporteerd die specifiek verband houden met het gebruik van een infraroodsauna. Het belangrijkste aandachtspunt blijft echter hetzelfde als bij elk type sauna: goed hydrateren voor en na je bezoek. Wil je graag zelf de voordelen van een Health Mate infraroodcabine ontdekken? Dan zijn de Test-Je-Warm dagen van 1 t.e.m. 30 november iets voor jou. Test zelf het therapeutisch effect van een Health Mate infraroodsauna bij een verdeler in de buurt.

sauna-detoxification.jpg
STILLS.00_02_06_15.Still029.jpg

Infraroodcabine testen tijdens de Test-Je-Warm dagen

Een proefsessie is dé ideale manier om zelf de voordelen van een Health Mate infraroodsauna te ervaren. Je kan een Health Mate infraroodcabine gedurende een sessie van 30 minuten komen testen, kosteloos en zonder enige aankoopverplichting. Je hebt de keuze om alleen of met z'n tweeën de sauna te verkennen. We garanderen je volledige privacy in een privéruimte.

Ontdek wat Health Mate® voor jou kan betekenen

Ontvang onze gratis brochure in jouw mailbox of in je brievenbus

Magazine Mockup_NL.png

De Health Mate brochure staat boordevol handige informatie over infraroodcabines. Hoe kan het regelmatig gebruik van infrarood fysieke klachten zoals reuma en spierpijn verlichten? Welke golflengte heeft de meeste impact op mijn gezondheid? Het antwoord op al deze vragen lees je in de brochure.

Health Mate infrarood detox huid_edited.jpg

Een gewone sauna versus een infraroodsauna: wat is het verschil?

Het grootste verschil tussen een gewone of Finse sauna en een infraroodsauna is de temperatuur. In een Finse sauna wordt de temperatuur opgedreven tot ongeveer 90°. Om deze hitte vlotter naar de huid over te dragen, wordt er water verdampt. Dat zorgt ervoor dat je hartslag omhoog gaat, je gaat zweten en er bloed naar de huid wordt gestuurd om af te koelen. Omdat de warmte hier van buitenaf komt en de temperatuur van de huid hierdoor veel hoger is, koelt

het bloed echter niet af, maar warmt het op.

 

Voor hartpatiënten is een gewone sauna om die reden niet zonder risico, omdat de hitte het hart belast. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een infraroodsauna daarentegen goed is voor de cardiovasculaire conditie aangezien de warmte hier binnen in je lichaam wordt opgewekt. Bovendien verbeter je je doorbloedingscapaciteit permanent bij het regelmatig gebruiken van een Health Mate infraroodsauna, zonder je lichaam fysiek te belasten. 

STILLS.00_02_42_11.Still040.jpg

"Blessures genezen tot drie keer sneller in een Health Mate® infraroodcabine."

Er is altijd een Health Mate® infraroodsauna die aan je wensen voldoet.

HM flame white.png

HEALTH MATE® GEBRUIKERS GETUIGEN 
 

Als mensen ons vragen wat Health Mate® echt drijft dan zijn deze getuigenissen ons antwoord.
Niets is beter dan het gevoel van een tevreden klant. Daarom zijn we zo blij met de getuigenissen over onze infraroodcabines, vaak van mensen die ook u kent.

Martine Jonckheere  |  actrice

Actrice Martine Jonckheere liet 15 jaar geleden een Finse sauna inbouwen, maar sinds ze haar Health Mate® infraroodsauna heeft, dient die alleen nog als opberghok voor de kussens van haar tuinstoelen.

Martine: Ik ging drie keer per week in mijn Finse sauna, maar eigenlijk was dat geen ontspanning, eerder een inspanning. Ook mijn man Filip, die helemaal niet van hitte houdt, kwam er amper in. Jaren geleden ontdekte ik toevallig een infraroodsauna, toen ik voor Familie in een hotel in Kroatië zat.

Het was de week vóór mijn borstamputatie, een ontzettend moeilijke periode (Martine kreeg in 2006 borstkanker). Ik zie mezelf daar nog zitten, in die infraroodcabine. Het deed zoveel deugd. Toen dacht ik al: dit wil ik ooit voor mezelf.

Ik ga elke avond voor ik ga slapen in mijn Health Mate infraroodsauna. Heerlijk vind ik dat, zo’n momentje voor mezelf. In mijn cabientje laat ik alle zorgen los. En daarna val ik als een blok in slaap. Naast die pure ontspanning is er nóg een fijn effect.

Voor het eerst sinds mijn borstamputatie in 2006 krijg ik weer gevoel in de linkerkant van mijn lichaam. Die was gevoelloos, al jaren. Nu lijkt het alsof die kant ontdooit. Dat heb ik nooit gehad in mijn andere sauna. Ook stijfheid in mijn nek verdwijnt. Ik zou mijn Health Mate® infraroodcabine echt niet meer kunnen missen.

Een Health Mate is laag in verbruik

Het gebruik van een infraroodsauna is uiterst gemakkelijk, omdat je er thuis één kunt hebben en je daarvoor enkel een stopcontact nodig hebt. Binnen slechts vijftien minuten is hij al klaar voor gebruik. Het is opmerkelijk dat onze infraroodsauna's slechts een vergelijkbare hoeveelheid energie verbruiken als een haardroger.

 

Een Finse sauna daarentegen dien je 60 à 90 minuten op voorhand op te warmen voor hij voldoende warm is. Dat resulteert soms in een energieverbruik dat 10 keer hoger is dan dat van een infraroodsauna.

STILLS.00_03_01_03.Still049 (1).jpg
STILLS.00_01_40_22.Still023.jpg

Waarom je huis een ‘thuis’ wordt met een Health Mate infraroodcabine

Wanneer je de deur van een Health Mate cabine sluit, neem je wat tijd voor jezelf. Binnen de muren van de infrarood wellness geniet je van de deugddoende warmte terwijl je helemaal tot jezelf komt.

 

De infraroodtherapie dringt tot diep in je lichaam door en geeft je cellen zuurstof zodat al je spieren ontspannen. Ideaal wanneer je last hebt van spanningshoofdpijn, reuma, een pijnlijke nek of schouders of andere stressklachten.

Niet zeker of een infraroodsauna wel in je huis past? Onze kleinste infraroodcabine (voor 2 personen) is 194 cm hoog, 122 cm breed en 113 cm diep!

bottom of page