fbpx

Skip links

Het verschil tussen een infrarood- en gewone sauna

Het verschil tussen een infrarood- en gewone sauna

Alvorens het verschil uit te leggen tussen een klassieke sauna en een infraroodsauna gaan we even terug naar de oorsprong. Het idee om bij hoge temperaturen een reinigend en ontspannend effect te bekomen, komt van de Finnen. Want zij maakten als eerste een hut of grot waarin ze vuur stookten om de temperatuur fors op te drijven.

Later kwamen er dan professionele sauna’s – de zogenaamde Finse sauna’s – die je kunnen laten genieten van de hitte, maar die de gezondheidseffecten van een infraroodsauna niet kunnen evenaren.

"In een infraroodsauna verlies je tot 7 keer meer toxische stoffen dan een Finse sauna"

Het grote verschil

DE STRALEN WARMEN JE LICHAAM OP, NIET DE CABINE

Een klassieke sauna warmt de omgeving op, dat wil zeggen: de saunacabine. De temperatuur wordt er opgedreven tot ongeveer 90°. Om die hitte draaglijk te maken, wordt er water verdampt. In een infraroodsauna daarentegen warmen de infraroodstralen rechtstreeks je lichaam op.

Dat is een pak efficiënter (er gaat geen warmte verloren aan de omgeving) én aangenamer, want je hoeft de temperatuur niet zo extreem op te drijven. 50° in je infraroodsauna is genoeg om alle afvalstoffen uit te zweten.

Meer zelfs: je kunt de deur van je sauna gerust open laten staan als je de warmte niet goed verdraagt. Het effect is hetzelfde, want de stralen verwarmen nog steeds rechtstreeks je lichaam.

Nu ken je het verschil tussen een klassieke sauna en een infraroodsauna. Maar er is meer. Klik hier voor alle andere voordelen van een infraroodsauna!

Lees meer Bekijk het aanbod