Skip links

Levenslange garantie

Therapeutisch effect

Goed voor je gezondheid

Uniek stralingsbereik

Therapeutisch effect op je lichaam

Het verschil tussen een Health Mate® infraroodcabine en een ander merk

Het verschil tussen een Health Mate® infraroodcabine en een ander merk

Het verschil tussen Health Mate® en een ander merk?

HET EFFECT ERVAN OP JE GEZONDHEID

Er zijn veel verschillende infraroodcabines op de markt, vaak ook goedkopere dan die van Health Mate®. Laat je niet misleiden, niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam. Health Mate® is reeds 42 jaar marktleider en voor zovelen onmisbaar geworden. We gebruiken de beste materialen en technieken waardoor we als enige fabrikant op de markt levenslange garantie bieden. Anderzijds duurt de ergernis over slechte kwaliteit voort als de vreugde over de lage prijs reeds lang vergeten is.

De infraroodgolven van Health Mate®

gepatenteerde FIR-elementen

De infraroodgolven van Health Mate® zijn therapeutisch. Waarom al onze cabines, buiten de Economy reeks, een therapeutische werking hebben leggen we uit aan de hand van onderstaande foto. Die foto is een studie gedaan door het ‘US national center for biotechnology’. Wat er op die tekening getekend/geschreven staat is dus onderzocht door een Amerikaans gezondheidscentrum. Aan de hand van deze foto leggen wij jou zo eenvoudig mogelijk uit waarom onze cabines therapeutisch zijn en hoe ze je dus kunnen helpen met het langdurig verlichten of wegnemen van jouw pijn.

"Niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam."

"Niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam."

Medische infraroodcabine

Hoe zit dat juist?

Het belangrijkste is dat de infraroodstralen van jouw infraroodcabine een heel specifieke golflengte hebben. Die golflengte moet zich tussen de 5.600 en de 10.000 nanometer bevinden om een therapeutisch effect te bekomen. Alles wat onder de 5.600 nanometer ligt, werkt uitsluitend als oppervlakte warming. Op de tekening ziet u:

• korte golfstralen (IR-A)
• middellange golfstralen (IR-B)
• en lange golfstralen (IR-C)

Wanneer u goed kijkt ziet u dat alleen lange golf straling (IR-C) aan die 5.600 nanometers reikt. Maar let op, lang niet alle infraroodcabines met lange golf straling (IR-C) zijn therapeutisch. U ziet dat de lange golf straling (IR-C) al start bij 3.000 nanometer en dat is lang niet voldoende. Waar de rode driehoek zijdelings is neer geplaatst, daartussen en enkel daartussen zijn infraroodgolven therapeutisch. Onze Tecoloy® stralingselementen bevinden zich op 6.340 nanometer. Dit valt, zoals te zien op de tekening, binnen het therapeutisch spectrum. Een golflengte die als het ware gemaakt is voor het menselijke lichaam.

Therapeutische infraroodstralen

Wat gebeurt er bij 6.340 nanometer?

Alleen Health Mate® gebruikt infraroodstralen die op 6.340 nanometer microscopisch kleine watermoleculen in beweging brengen, waardoor warmte ontstaat. Het lichaam zorgt er zelf voor dat deze warmte diep in het lichaam wordt gestuurd, waardoor het sneller, efficiënter, beter én vooral veiliger opwarmt. De goedkopere versies, alsook onze Economy cabines, werken met minderwaardige stralingselementen die géén langdurige gezondheidsvoordelen opleveren. De warmte doet wel deugd, maar het effect is hetzelfde als het nemen van een warm bad of het opwarmen van een kersenpitkussen. Aangenaam, maar geen langdurig, pijnverlichtend effect.

Wat is het resultaat van deze therapeutische infraroodstralen

De helende werking

Een langdurig, pijnverlichtend effect. Maar ook:

• Health Mate® infraroodstraling stimuleert het immuunsysteem
• ondersteunt sporters en verhoogt de zuurstofopname in het bloed
• helpt bij het verliezen van gewicht
• is goed voor je hart zonder belasting ervan
• reinigt en creëert een jongere huid
• pure ontspanning
• detox boost voor je lichaam
• biedt een heilzame ondersteuning bij alle soorten medische klachten
• verbetert de doorbloeding van elke cel in het lichaam zodat we sterk,
gezond en energiek blijven

"Een langdurig, pijnverlichtend effect en tal van andere voordelen."

Het verschil zit ‘m ook in de houtsoort die we gebruiken

Canadees rood cederhout

De Health Mate® infraroodsauna’s zijn gemaakt uit 1ste keus Canadese rode ceder, die heeft een holle celstructuur welke de infraroodstraling weerkaatst. Elke andere houtsoort absorbeert de straling waardoor u niet het gewenste resultaat kan bekomen. Ceder leeft, rot of schimmelt niet en verspreidt een heerlijke aromatische geur.

De infraroodstraling van goedkopere cabines

korte golf straling of Full spectrum straling

Bij goedkopere cabines maakt men gebruik van niet-therapeutische stralingselementen. Deze bevinden zich, zoals u zelf op de tekening kan zien, onder de 5.600 nanometer. Stralingselementen zoals full spectrum begeven zich rond de 2.300 nanometer wat lang niet hoog genoeg is. Ook de rest van de mogelijk gebruikte stralingselementen staan op bovenstaande foto aangeduid. Zo zie je dat carbonstralers aan 4.000 nanometer komen en magnesiumoxide stralers zich juist boven de 1.400 nanometer bevinden.

Bij korte golf stralingselementen of full spectrum stralers zien we volgende effecten:

De te behandelen zone moet rechtstreeks bestraald worden, wat hier niet gebeurt

Diffuseert niet in het lichaam

Vet-en spierweefsel wordt enkel en alleen oppervlakkig bestraald en wordt op die manier alleen aan de buitenkant verwarmd. Health Mate infraroodstralen warmen je spieren en gewrichten aan de binnenkant op.

Met full spectrum straling heb je enkel een pijnverzachtend effect wanneer je in de infraroodcabine zit. Bij de lange golfstraling van Health Mate® blijft dit effect 24-48 uur langer. (Deep level therapy)

wordt afgeraden bij ouderen, kinderen en jonge kinderen, obesen en personen met chronische medische klachten.

Is net zoals bij de klassieke sauna belastend voor het hart

Wordt niet langer dan 10-15min gebruikt (een langer gebruik verhoogt het risico op hittekrampen, hoofdpijn, duizeligheid, zwakte, desoriëntatie, stuipen, flauwvallen, bewusteloosheid of verstoorde ademhaling.)

professionele Infraroodcabine voor één persoon kopen
Twee personen infraroodcabine kopen
Drie personen infraroodcabine kopen
Bekijk onze cabines

Meer weten over onze stralingselementen?

Lees meer Bekijk het aanbod
Download de Health Mate brochureVolledig gratis via mail of gratis opgestuurd via de post.

Ontdek meer over de verschillende materialen van Health Mate, de therapeutische werking en wat dit voor jouw gezondheid kan betekenen. Download hem nu.