Skip links

Het verschil tussen een Health Mate® infraroodcabine en een ander merk

Het verschil tussen een Health Mate® infraroodcabine en een ander merk

Verkooppunten

Het verschil tussen Health Mate® en een ander merk?

HET EFFECT ERVAN OP JE GEZONDHEID

Er zijn veel infraroodsauna’s op de markt, vaak ook goedkopere dan die van Health Mate®. Maar laat je niet misleiden. Niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam. Health Mate® is reeds 40 jaar marktleider en voor zovelen onmisbaar geworden. We gebruiken de beste materialen en technieken waardoor we als enige fabrikant levenslange garantie kunnen bieden.

"Niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam."

De infraroodgolven van Health Mate®

gepatenteerde FIR-elementen

Health Mate® maakt gebruik van gepatenteerde FIR-elementen. Enkel infraroodgolven tussen 5.600 en 10.000 nanometer hebben een therapeutische werking op het menselijk lichaam (‘deep level therapy’), waarvan de piek op 9400 nanometer ligt.

Health Mate® genereert 6.340 nanometer. Alles wat onder de 5.600 nanometer ligt, werkt uitsluitend als oppervlaktewarming, medisch omschreven als perifere opwarming. (‘peripheral warming’)

Health Mate® infraroodstralen van 6.340 nm brengen microscopisch kleine watermoleculen in beweging, waardoor warmte ontstaat. Het lichaam zorgt er zelf voor dat deze warmte diep in het lichaam wordt gestuurd, waardoor het sneller, efficiënter, beter én vooral veiliger opwarmt (deep level therapy). Als gevolg daarvan versnelt de bloedcirculatie in het gehele lichaam en verbetert ons cel metabolisme.

Wat is het resultaat van deze technologie?

De helende werking

De helende werking vertaalt zich in een afname van pijn aan de spieren, gewrichten of zelfs organen. De Health Mate® infrarood energie die dus enkel op deze manier in ons lichaam binnenkomt, stimuleert het immuunsysteem, geeft impulsen aan het cel vernieuwingsproces, biedt een heilzame ondersteuning bij medische klachten en verbetert de bloeddoorstroming. Dit zodat we sterk, gezond en energiek blijven.

De infraroodstraling van goedkopere cabines

korte golf straling of Full spectrum straling

Bij goedkopere cabines gebruikt men veelal IR-A (korte golf straling) of full spectrum straling.
IR-A straling situeert zich rond de 750-1500 nanometer en heeft volgende kenmerken wanneer het op het menselijk lichaam wordt gestraald:

De te behandelen zone moet rechtstreeks bestraald worden

Diffuseert niet in het lichaam

Brengt zijn energie over in vaste materialen zoals het vet- en spierweefsel dat wordt bestraald

Met full spectrum straling heb je enkel een pijnverzachtend effect wanneer je in de infraroodcabine zit. Bij de lange golfstraling van Health Mate® blijft dit effect 24-48 uur langer. (Deep level therapy)

wordt afgeraden bij ouderen, kinderen en jonge kinderen, obesen en personen met chronische medische klachten.

Is net zoals bij de klassieke sauna belastend voor het hart

Wordt niet langer dan 10-15min gebruikt (een langer gebruik verhoogt het risico op hittekrampen, hoofdpijn, duizeligheid, zwakte, desoriëntatie, stuipen, flauwvallen, bewusteloosheid of verstoorde ademhaling.)

Het verschil zit ‘m in onze stralingselementen

Tecoloy stralingselementen!

Health Mate® is de enige infraroodsauna-fabrikant ter wereld die Tecoloy stralingselementen gebruikt die op een golflengte zitten van 6.340 nanometer. Deze golflengte is als het ware ‘gemaakt’ voor ons lichaam en heeft een therapeutisch effect.

De goedkopere versies (alsook onze Economy cabines) werken met minderwaardige stralingselementen die géén langdurige gezondheidsvoordelen opleveren. De warmte doet wel deugd, maar het effect is hetzelfde als een warm bad nemen.

Het verschil zit ‘m in de houtsoort die we gebruiken

Rode Canadese ceder!

De Health Mate® infraroodsauna’s zijn vervaardigd van 1ste keus Canadese rode ceder, die ideaal bestand is tegen hoge temperaturen. Goedkopere houtsoorten vervormen of scheuren, rode ceder niet. Ceder heeft een holle celstructuur en heeft als enige houtsoort de eigenschap om infraroodstraling te reflecteren.

professionele Infraroodcabine voor één persoon kopen
Twee personen infraroodcabine kopen
Drie personen infraroodcabine kopen
Bekijk onze cabines

Meer weten over onze stralingselementen?

Lees meer Bekijk het aanbod
Download de Health Mate brochureOntdek meer over de werken van onze infraroodcabines.